Hayat Kurtarıcı ve Rahat: Emzirme Sütyenleri

Hayat Kurtarıcı ve Rahat: Emzirme Sütyenleri

Tebrik ederiz… Minik bir mucize dünyaya getirdiniz ve şimdi bu miniğin bakılması ve beslenmesi gerekiyor. Bebek bakımında günümüzde ürün çeşitliliği oldukça fazla. Yeni anneler bakım konusunda ihtiyaç duyacakları hemen her ürüne kolaylıkla ulaşabiliyor. Bebek beslenmesinde ise doktorların tavsiyesi bir süre anne sütünden vazgeçmemek yönünde. İşte tam da bu aşamada size oldukça kolaylık sağlayacak emzirme sütyenleri karşınıza çıkıyor. Belki de bu ürüne, bebeğinizi henüz kucağınıza almadan, hastane çıkışı için hazırladığınız çantada çoktan yer açtınız. Bebek emzirme sütyeni, doğum sonrası ilk andan itibaren kurtarıcınız olacak. Eğer henüz emzirme sütyeni satın almadıysanız, hazırlıklar listenizin en başına yazmanızı tavsiye ederiz.

Pamuklu ve kolay açılır yapısı, geniş askıları ve rahatlığı ile, lohusalık döneminde kullanmaktan keyif alacağınız ürünlerin başında emzirme sütyenleri gelir. Özellikle yeni doğan döneminde sıklıkla beslenmesi gereken bebeğinizin açlık çığlıkları her ortamda her an başlayabilir. Kalabalıklarda, yollarda ya da arkadaş buluşmalarında bebeğinizi emzirmek için sutyeninizi tamamen çıkartmak zor olacağından kendinizi kötü hissedebilirsiniz. Emzirme sütyenleri sayesinde sutyeninizi çıkartmak zorunda kalmadan kolaylıkla bebeğinizi beslemeye başlayabilirsiniz. Sağ ya da sol göğsünüzde besleme yapmak için yapılması gereken sadece emzirme sütyeni önündeki açılır parçayı açmak olacaktır.

Emzirme Sutyeni Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Loğusalık döneminde, göğüslerinize dolan süt nedeniyle göğüs ölçülerinizin değişmesi normaldir. Aynı zamanda sırt çevrenizin de bir miktar genişleyebileceğini unutmamalısınız. Bu dönemde kullanacağınız emzirme sütyeni modelini seçerken;

  • Pamuklu yapıya sahip olmasına,
  • Göğüs ölçünüze uygun yapıda olmasına,
  • Geniş aslı ve bantlara sahip olmasına,
  • Kopça ve aksesuarlarının sutyenin ön yüzünde bulunmamasına,
  • Kolay açılır göğüs ucu pencerelerine sahip olmasına dikkat etmelisiniz.

 

Lohusa döneminde ve hatta sonrasında, emzirmenin devam ettiği tüm dönemlerde emzirme sutyeni kullanarak rahatça bebeğinizi besleyebilirsiniz. Bunun için mutlaka en az iki ya da üç emzirme sutyeni sahibi olmanız size kolaylık sağlayacaktır. Emzirme sütyeni modelleri genellikle dolgulu modeller değildir. Göğüs ucunu süt akıntılarından korumak için göğüs pedi kullanacaksanız bunu emzirme sütyeni ile rahatlıkla kullanmanız mümkün olacaktır. Süt akıntıları olduğunda sütyeni hemen değiştirmeniz, göğüs tahrişleri ve kötü kokuların önlenmesi açısından son derece önemlidir.

Bebek bakımında hiçbir zaman hazırlıksız yakalanmamak için bebek bakım çantası modellerine de göz atmayı unutmayın! 

Etiketler: emzirme sütyeni
Mart 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı