Sağlığa Uygun İç Çamaşırı Nasıl Seçilir?

sağlığımıza uygun iç çamaşır nasıl seçeriz

Sağlığa Uygun İç Çamaşırı Nasıl Seçilmelidir?

İç giyim ürünler seçerken kişilerin büyük bir kısmının düştüğü yaygın bir yanlış mevcut. İnsanları bu seçimi yaparken çoğunlukla sağlığı geri plana atıyor. Estetik görünüşten, cıvıl cıvıl renklerden ve dikkat çekici desenlerden etkilenen kişiler, işin sağlık yönünü bir adım geride tutarak belki de yapmamaları gereken en temel hatayı yapıyor. Çünkü diğer unsurların her birinin ayrı ayrı öneme sahip olmasına karşılık, en temel önem her zaman için sağlık. Peki sağlığımıza uygun iç giyimi nasıl seçeriz?

  1. Pamuklu İç Çamaşırlar Seçin

İç çamaşırı adı altında yer alan tüm ürünler, pamuklu bir yapıda olmalıdır. Bu, bir nevi zorunluluktur. Özellikle içerisinde plastik ve benzeri maddeler barındıran iç çamaşırı türleri, sağlık açısından son derece risklidir. Bu ürünler sebebi ile kanser olma riskinin varlığı bile söz konusudur. Oysa pamuk, tam anlamıyla cilt dostu bir üründür.

  1. Nefes Aldıran İç Giyim Ürünlerine Yönelin

Özellikle külot seçimi konusunda dikkat edilmesi gereken en temel unsur, nefes aldırıyor olmasıdır. Çünkü genital bölgeler nemli ve havasız bir yapıya sahiptir. Bu havasız yapının ve şartların iyileştirilebilmesi açısından nefes aldıran ürünlerin kullanılması büyük önem arz etmektedir.

  1. Esnek Çamaşırlar Kullanın

“ Sağlığımıza uygun iç giyimi nasıl seçeriz? “ diye soran kişilerin esnekliği asla geri plana atmamaları gereklidir. Çünkü iç çamaşırının esnek olmaması demek, hareket alanın kısıtlanması demektir. Bu da gün boyu rahatsız hissetmek için yeterli olan bir unsurdur. Bu sebeple günlük yaşamda konforu arttırmanın yolu, elbette ki esnek iç çamaşırı modellerinin tercih edilmesidir. Özellikle erkek iç çamaşır modelleri için esnek olması şart denilebilir. 

  1. İz Yapmaz Tasarıma Yönelin

İç çamaşırlarının sağlıksız olduklarının en temel göstergesi, iz yapıyor olmasıdır. Çünkü bir iç çamaşırının iz yapmasının temel iki nedeni vardır; esnek olmayan yapı ve yanlış beden seçimi. Bunlara ek unutulmamalıdır ki külotların iz yapma oranı boxerlar kıyaslandığında çok daha fazladır. Erkeklerin külot yerine boxer tercih etmelerinin temel nedenlerinden biri de budur.

  1. Boya İçermemesine Dikkat Edin

İç çamaşırı alan ve tercihi renkli seçeneklerden yana kullanan kişilerin boya konusunda dikkat etmeleri gereklidir. Kimi iç çamaşırı modellerinin renkli yapılarının temelinde boyaların yattığı bilinmektedir. “ Sağlığımıza uygun iç giyimi nasıl seçeriz? “ diyenlerin boya konusuna dikkat etmelerinin en temel nedeni ise, söz konusu boyaların genel itibari ile kanserojen madde içermeleridir. Kanserojen madde, insan sağlığı açısından riskli bir maddedir.

  1. Vücut Tipine Uygun Tasarım

Elbette ki her kadının ya da her erkeğin beğendiği iç çamaşırını giyme özgürlüğü vardır. Ancak bu metnimizde söz konusu unsurun sağlık yönüne değinilecektir. Örneğin sütyen modeli seçerken göğüs yapısı, boyutu ve bel genişliği tam olarak bilinmelidir. Daha estetik ve dolgun bir görüntü için bir beden küçük ürün seçmek, bir sizi sağlık sorununu beraberinde getirecektir. Bunun yerine aynı işlevi gören ancak son derece sağlıklı olan dolgu sütyen modellerinin seçilmesi daha büyük avantaj sağlayacaktır.

  1. Kaliteli Yapıda Olmasına Dikkat Edin

Kalite, aslında yalnızca görsellik açısından önemli olan bir unsur değildir. Sağlık açısından da bu unsurun son derece önemli olduğunu söylemek mümkündür. Örneğin atlet ya da t-shirt seçerken esneklik hususuna dikkat eden kişilerin, bu esneklik unsurunun kalıcı olup olmadığı konusunda emin olmaları gereklidir.

“Sağlığımıza uygun iç giyimi nasıl seçeriz? “ diye araştıran kişilerin bu hususta kaliteyi ilk adım olarak seçmeleri gereklidir. Aksi durumda iç çamaşırında var olan esneklik de, pamuksu doku da, ter emme özelliği de geçici olacaktır. Bu ise ekstra maliyet ve risk demektir. Çünkü kullanıcı belirli bir süre farkında olmadan ya da olarak bu ürünleri kullanacak, bu da her geçen gün sağlık açısından yeni risklerin meydana gelmesine sebebiyet verecektir.

Son olarak unutulmamalıdır, iç çamaşırında sağlık bir bütündür. Sağlıklı olmak için her detay düşünülmeli, ardından seçim yapılmalıdır.

Etiketler: sağlığımıza uygun iç giyimi nasıl seçeriz
Eylül 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı