Push Up Sütyen Nedir? Kimler Kullanmalıdır?

push up sütyen nedir

Push up sütyenler özel günlerinizde kendinizi şımartmanızı sağlayabilecek ürünlerdir. Bu ürünler ile daha şık bir görünüm elde ederek sıradan günlerinizi bile özel bir güne çevirebilmeniz mümkündür. Peki mucizevi etkiler yaratan push up sütyen nedir?

İç giyimde en çok tercih edilen ürünlerden biri olan, Push up ya da destekli sütyenler; alt kısımlarına jel, dolgu ya da silikon malzemeleri yerleştirilen sütyen çeşitleridir. Belli bir açı ile yerleştirilen bu silikon dolgular, göğüslerin merkeze doğru itilmesini sağlayıp yukarı kalkmasını sağlar. Push up sütyenlerdeki bu dolgular, göğüsleri toparlayıp destekleyerek daha hacimli ve dik bir görüntü elde edilmesini sağlar. Destekli olmasından dolayı bu sütyenler, halk arasında destekli sütyen adıyla da bilinir. Askısız, straplez ve klasik modelleri bulunan bu sütyen çeşidi gömlek, abiye, tişört ve diğer dekolteli kıyafetlerle beraber giyilebilmektedir.

Push Up Sütyeni Kimler Kullanmalı?

Push up sütyen kullanırken kendinize uygun olanı bulamadığınızda, görsel olarak hoşunuza gitmeyecek sonuçlar ortaya çıkabilir. Bunun için push tipindeki sütyenlerin ne işe yaradığını bilmeniz gerekir. Push up sütyenlerin içine yerleştirilen silikon dolgular, göğüslerin daha büyük ve daha dik görünmesini sağlar. Fakat zaten dik ve dolgun göğüslere sahip biriyseniz, push up sütyenler sizin için iyi bir seçenek olmaktan çıkar. Çünkü dik ve dolgun göğüslere push up sütyen giyilirse, doğallıktan çok uzak bir görüntü elde edilecektir.

Bir diğer yandan sarkmış ya da küçük göğüsleri olan biriyseniz, push up sütyen modelleri sizin için biçilmiş kaftandır. Kullanılan dolguların türü ve kalınlığına göre 75 numara olan göğüslerinizi 80-85 gibi göstermeniz mümkündür. Aynı zamanda sarkmış görüntüden sıkıldıysanız, push up sütyenle göğüslerinizi toparlayıp daha dik bir görüntü elde edebilirsiniz.

Push Up Sütyen Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde ihtiyaçlar doğrultusunda birçok çeşitte sütyen üretilmektedir. Bundan dolayı push up sütyenlerin de farklı çeşitleri tasarlanmıştır. Dolgu kalınlığına göre kategorize edilmiş sütyenler şu şekildedir:

  • Seviye 1: Yarı dolgun ya da tam dolgun göğüsleri olan kadınlar için tasarlanmış hafif bir sütyendir. Konulan dolgular sütyenin üçte birini kaplar ve göğüslerin nazikçe dikleştirilmesini sağlar.
  • Seviye 2: B veya C cup göğüslü kadınlar için olan bu sütyenler, dolgular meme ucundan alt kısma gelecek şekilde ayarlanmıştır. Bu sütyen çeşidi orta derece bir kaldırma sağlar ve göğüslerin bir cup büyük görünmesini sağlar.
  • Seviye 3: Bu seviyedeki sütyen çeşidi küçük göğüslü kadınlar için en ideal olandır. Çünkü bu sütyenlerin dolgusu, sütyenin dörtte üçünü kaplamaktadır. Aynı zamanda göğüslerin 2 kat daha büyük görünmesini sağlar ve dekolteyi arttırır.

Bu sütyenler ile göğüslerinizin istediğiniz şekilde görünmesini sağlamanız mümkün. Fakat abartılı olmamasına dikkat etmelisiniz.

Kimler Push Up Sütyen Giyebilir?

Push up sütyenleri büyük göğüslü kadınlardan küçük göğüslü kadınlara kadar herkes kullanabilmektedir. Fakat dikkat edilmesi gereken şey, ideal bedeninize göre sütyen kullanmaktır. Örneğin büyük göğüslere sahip kişiler, göğüslerini abartılı şekilde hacimli göstermeden desteklemelidir. Bunun için de seviye 1 sütyenleri tercih etmelidirler. Push up sütyenleri sadece emrizen anneler kullanmaktan kaçmalıdır. Çünkü balenli olan push up sütyenler kan akışını azaltabilir ve pıhtılara sebep olabilir.

Push Up Sütyen Kullanmanın Avantajları

Push up sütyenler, kadınların en iyi arkadaşlarıdır. Son yıllarda sıkça tercih edilen modellerin avantajlarıysa şu şekildedir:

  • Güven arttırır.
  • Uygun destek sağlar.
  • Görünümü güzelleştirir.
  • Boyutu arttırır.
  • Her çeşit kıyafete uygun.

Doğru bir push up sütyen kullanımı ile birlikte kadınlar, göğüslerinde doğal bir görünüm elde eder. Gündelik ya da resmi olan her kıyafetle giyilebilen bu sütyenler, görümünü iyileştirir ve özgüveninizi arttırabilir. Bununla birlikte boyut attırmaya yardımcı olurken rahatlığı ile son zamanlarda kadınların favorisi haline gelmiştir.

Push Up Sütyenler Hakkında Merak Edilenler

Push up sütyenler zararları mıdır?

Bedeninize uygun olmayan sütyenler tercih edildiğinde göğüslerinizde ağrı olabilir. Çok sıkı sütyenler tercih etmeniz cildinizin nefes almasını engelleyecek ve göğüslerinizin tahriş olmasına sebep olacaktır. Yaz aylarında ise daha fazla soruna sebep olacaktır.

Balenli push up sütyen ne demek?

Sütyenin alt kısmının plastik ya da demir gibi çubuklarla desteklenmesine balen denir. Balen, push up sütyenlerde kullanılarak göğüslerin daha iyi toparlanmasını ve dik bir görünüm elde edilmesini sağlar.

Push up sütyen hangi beden alınmalı?

Push up sütyenlerle büyük ve dik görünüm elde edildiğinden dolayı kendi bedeninizi tercih etmelisiniz. Bedeninizden farklı cup sütyen tercih elde ederseniz doğal olmayan bir görünüm elde edersiniz.

 

 

Etiketler: push up, sütyen, iç giyim
Mart 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı