Emzirme Sütyenleri Ne Kadar Süre Takılmalıdır?

Emzirme Sütyenleri Kaç Ay Takılmalıdır?

Emzirme sütyenleri yeni doğum yapmış annelerin en büyük ihtiyaçlarından biridir. Bebekler ne zaman acıkır bilinmediğinden, taze annelerin her dakika emzirmeye hazır olması gerekir. Emzirme sütyenleri de bunun için üretilen hayat kurtarıcı parçalardandır. Normal sütyenlere nazaran çok daha kolay açılım sağladığından bu sutyenler hem siz hem de bebeğiniz için işleri kolaylaştırır. Özellikle lohusa döneminde kadınların göğüsleri doğal olarak hassaslaşmaktadır. Emzirme sütyenleri; süngerli yapısı ve pamuk yüzeyi ile göğüslerinizi de korumanıza yardımcı olur.

Her yeni annenin ihtiyacı olan emzirme sütyenlerinin kullanım süresi ise kişiden kişiye değişiklik gösterir. “Emzirme sütyenlerisadece ilk 6 ay takılır.” gibi genel geçer bir söz söyleyemeyeceğiz. Çünkü her annenin bebeğini emzirme süresi farklılık gösterir. Emzirme sütyenleri genel olarak sütünüzün olduğu ve bebeğinizi emzirdiğiniz süre boyunca kullanılmalıdır. Bu süre her anneden farklılık gösterdiğinden emzirme sütyenlerini kaç ay takacağınıza sizin karar vermeniz gerekiyor.

Emzirme Sütyenlerinde Modayı Takip Edin

 Anne oldunuz diye sevdiğiniz sütyen modellerinden vazgeçmek zorunda değilsiniz. Lohusayken modayı takip edebilir çocuk emzirirken istediğinizi giyebilirsiniz. Emzirme sütyeni modelleri arasında her zevke ve bütçeye uygun model bulabilmek mümkün. İster yumuşacık bir penye sütyen isterseniz de göğüslerinizi dikleştirecek cup model bir emzirme sütyeni, büyük beden, kruvaze ya da dantelli; hemen her ihtiyaca göre bir emzirme sütyeni bulmak mümkün.

Yeni doğum yapmış annelerin en sık tercih ettikleri modellerden biri de kolay açılan emzirme atletleri. Özellikle sonbahar ve kış gibi havaların serin olduğu aylarda anne olacaksanız bu modeller tam size göre. Çocuğunuzu doyurmak istediğiniz zaman kat kat kıyafet çıkarmak yerine bu emzirme atletleri sayesinde işinizi tek çıtçıtla halledebilirsiniz. Pamuklu kumaşlarla ve özenle hazırlanmış bu emzirme atletleri yumuşacık yapısı ile konforunuzu ön planda tutuyor. Eğer siz de soğuk bir mevsimde doğum yapacaksanız bu iç çamaşırı modeli en çok ihtiyacınız olan şeyler arasında.

Pamuklu emzirme sütyenimodelleri özellikle yeni annelerin meme sağlığını göz önünde tutan modellerdendir. Nefes alan yapısı ile pamuklu modeller hem siz hem de bebeğiniz için ensağlıklısı olabilir. İstediğiniz model ve kumaşı seçmek elbette ki sizin elinizde ancak tercihinizi yaparken pamuklu kumaşların nefes alabilme özelliği ile tüm diğerlerinden bir adım daha sağlıklı olabileceğiniz unutmayın. Bebeğinizin tenine doğrudan temas edecek bir ürün alırken nasıl özenle davranıp pamuklu ürün seçiyorsanız, bizce kendinize de aynı hassasiyeti gösterin.

Meme Ucu Problemlerine Doğru Sutyen ile Karşı Koyun

Hamilelik dönemini geride bırakan taze anneleri bekleyen en zorlu sorunların başında meme ucu problemleri gelebilmektedir. Genellikle bebeği hatalı pozisyonda emzirmek ya da meme ucuna gerekli bakımı yapmamak nedeni ile ortaya çıkan bu problemlerin çözümü ise uzun zaman alabilmektedir. Meme ucunda oluşan hassasiyet ya da yaraların giderilmesinde bölgenin kuru tutulmasının önemi büyüktür. Emzirme sütyenleri, nefes alan yapısı sayesinde meme ucunun nemli kalmasını engeller. Lohusa döneminde, var olan sıkıntılara ek meme ucu problemlerinin yaşanmasının önüne geçer. Yeni anne için; oluşan bu meme ucu problemleri ile baş etmek zorlayıcı olabilir. Meme ucunu emzirme sonrası bir süre açıkta bırakarak bölgenin kurumasını sağlamak iyi bir çözüm olacaktır. Emzirme sütyenleri farklı ön açılımları sayesinde hemen her kıyafetinizle kullanabileceğiniz ve gerektiği durumlarda meme ucunu açıkta bırakarak hava almasını sağlayabileceğiniz modellerdir.

Hamileliğin son dönemlerinde, büyük beden sütyenlerin yanı sıra emzirme sütyenleri de kullanılabilmektedir. Bu dönemde sütyen seçimi yaparken, göğüslerinizin süt nedeni ile biraz daha büyüyebileceğini unutmamalısınız. Hemen emzirme sütyen modellerimize göz atın, hepsinerakip.com avantajlarını kaçırmayın! 

Etiketler: emzirme sütyeni
Temmuz 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı