Bebek Nevresim Takımı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

bebek nevresim takımı nasıl olmalıdır

Bebek Nevresim Takımı Nasıl Seçilir?

Bebek bekleyen çiftlerin heyecanı hamileliği öğrendikleri ilk günden başlar.  Her anne bebeği için en iyisini ister. Bebek arabasından bebek bezine hiçbir eşyası eksik olmasın diye çabalar. Bir yeni doğan alışverişinde üzerine en çok düşünülmesi gereken şeylerden biri de bebek nevresim takımlarıdır. Nevresimler yeni doğan bebeğin doğrudan cildine temas ettiğinden özenle seçilmelidir. Hem estetik anlayışınıza hitap eden hem de bebeğiniz için sağlıklı olan bir nevresim takımı bulmak ise bir hayli zordur. Ancak yumuşacık kumaşları ile pamuklu bebek nevresim takımları tüm ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Bilindiği üzere bebeklerin teni yetişkinlere nazaran çok daha hassas, dolayısıyla tenlerine dokunan her şeyi özenle seçmek gerekiyor. Nevresim takımlarında kaliteli ürün seçiminin önemi de bu noktada ortaya çıkıyor. Kaliteli bebek nevresim takımı hem pamuklu hem de yumuşacık olmalıdır. Sadece nevresimler de değil üstelik bebek battaniyesi ve bebek pike takımı gibi bebeğinizin cildine doğrudan temas eden her ürünün kaliteli, yumuşak ve terletmeyen özelliklere sahip olması önemlidir.

Bebeğinizin Uyku Kalitesini Önemseyin

Bebeklerin sağlıklı bir uyku uyuması için de nevresim takımları çok önemlidir. Bebekler fazlasıyla hassas olduğundan kendilerini rahatız eden her etkende uyanma eğilimi içerisindedir. Onların sağlıklı bir uyku çekmesi için en rahat edecekleri pamuklu kumaşlar seçilmelidir. Bebekler için hem estetik hem de sağlıklı tek kişilik nevresim takımları arasından seçim yapılırken, ürün dikiş özellikleri ve aksesuar yapısına da mutlaka dikkat edilmelidir.Nevresim üzerinde yer alan fermuar, düğme ya da diğer aksesuarlar hem bebeğin uyku kalitesini hem de güvenliğini zor duruma sokabilir. Bu nedenle seçim yapılırken, bebeğinizin cildi ile temas edecek ek aksesuar parçalarına sahip olup olmadığına da mutlaka dikkat etmelisiniz.

Bebeğinize nevresim takımı seçerken onun sağlığını öncelik olarak belirlemeli ve mümkün olduğunca pamuklu kumaşlar tercih etmelisiniz. Bu kumaşlar, hava geçirme özelliğine sahip olduğundan bebeğinizin tenine nefes aldırır ve kaşıntı, tahriş olma, pişik gibi sorunların önüne geçer.  Bebeğinizin hassas cildinde tahriş ve kızarıklığa neden olmayacak kaliteli ürün seçimi, aynı zamanda gece uykularının da daha uzun ve etkin olmasına yardımcı olacaktır.

Bebeğin uyku kalitesi üzerinde olumlu etki bırakması adına bebek nevresim takımı seçimlerinizde;

  • Seçeceğiniz nevresimin kumaş yapısına,
  • Ürün aksesuarlarının güvenilirliğine ve sağlamlığına,
  • Kolay ve güvenli kullanım imkanı sunmasına,
  • Kolay temizlenebilir ve mümkünse makinede yıkanabilir parçalardan oluşmasına,
  • Kullanılan boya ve diğer renklendiricilerin doğal ve organik olmasına,
  • Yoğum kimyasallar içermemesine,
  • Paslanabilir aksesuarlar ya da yutulabilir parçalar içermemesine dikkat etmelisiniz. Bebekleriniz için daha kaliteli uyku düzeni oluşturmak aslında çok kolay. Daha kaliteli uyku düzeni için bebek odası tekstil ürünlerimize göz atmayı unutmayın. 

Bebek battaniyesi ya da bebek pike takımı seçimlerinizi yaparken; bebeğinizin hassas cildi üzerinde alerji yapmayacak doğal kumaşlardan üretilmiş olmalarına mutlaka dikkat etmelisiniz. Kaliteli bebek nevresimleri, her kullanımda aynı yumuşaklığa sahip olmalıdır. Yıkama sonrası renk ve desenlerinde solma oluşan ya da renklendirici maddeleri akan bebek pike takımı, kullanım süresince bebeğinizin cildine de zarar verebilir. Özellikle bebeğinizin tenine bu kadar temas edebilecek bebek nevresim takımı modellerinde renkler ve desenlerden önce kalite ve güvenilirlik ön planda olmalıdır.  Bebek nevresim takımı nasıl seçilir sorusuna verilebilecek en doğru yanıt; her durumda en kaliteli ürünün tercih edilmesi olmalıdır. Fiyata göre yapılacak araştırmalarda, kalite ve kumaş türüne çoğu zaman dikkat edilmez. Bu durum, özellikle yeni doğan dönemindeki hassas ciltli bebeklerde ciddi cilt problemlerinin oluşmasına neden olur. Bebeğinizin huzur ve güven içerisinde uyuması için mutlaka kaliteli bebek nevresimleri arasından seçim yapmanız önemlidir. Tek kişilik nevresim takımları, bebek yatak ölçüleri uygunluğu doğrultusunda kolaylıkla kullanılabilir.

Bebeğinizin güvenli ve kaliteli bir uyku uyuması için; nevresim takımlarınızın temiz, kaliteli ve güvenli olduğundan emin olmalısınız. Bebek hareketlerinde kolaylıkla toparlanan çarşaflar yerine lastikli çarşaflar kullanmak, 1 yaşından önce yastık kullanmamak, bebek güvenliği açısından son derece önemlidir.

Etiketler: bebek nevresim takımı
Temmuz 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı