Alez Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Alez Nedir Ne İçin Kullanılır

Alez Nedir? Ne işe yarar? 

Alez, çarşafsız yatağın üstüne yatak koruma amacıyla serilen ve hemen üzerine yatak çarşafı serilerek kullanılan bir koruyucu aparattır.  Yatağın zamanla kirlenmesini önler.

Yatağın kirlenmesini ve sıvı geçirmesini önlemek amacıyla geliştirilen ürün, iki katmandan oluşur. Üst katmanda kalan pamuklu yüzeyi ve sıvı geçirmeyi önleyen polyester ikinci yüzeyi ile hem yatağı temiz tutmayı sağlar hem de konforlu bir uykuya imkan verir.

Sıvı geçirmez alezlerin yatakla temas eden alt kısmı sıvı geçirmezdir ve muşamba malzemeyle kaplıdır. Bu kısım hava aldırmaz niteliklerde olduğundan vücutla temas etmez. Eden kısım kumaş dokusundadır.

Dolayısıyla alezin muşamba kısmı ne kadar yoğun sıvı dökülürse dökülsün sıvının yatağa ulaşmasını engeller. Bu da her hangi bir durumda (idrar kaçırma, vücut sıvısı sızıntısı v.b.) uykunuzun bölünmesine engel olur.

Alez Çeşitleri ve Alez Ölçüleri /Boyutları

Alezler yatak koruyucu veya yatak pedi olarak da adlandırılır. Alez denilen akla sıvı geçirmez özelliği gelsede alezler ikiye ayrılır.

ALEZLER

Sıvı Geçirmez Pamuk Alezler

Yatağa serildiğinde üst kısmı %80 pamuk %20 polyester olan sıvı geçirmez alezler alt kısmı(yatağa dokunan) sıvı geçirmez malzeme ile kaplanmıştır.

Mikro Alezler

Yatağa serildiğinde üst kısmı %100 polyester olan sıvı geçirmez alezler alt kısmı(yatağa dokunan) sıvı geçirmez malzeme ile kaplanmıştır.

Kapitone Alezler

Yatağa serildiğinde üst kısmı pamuk içi elyaf destekli olan kapitoneli alezler yatak konforu sağlar.

Yatak Koruyucular

Yatak koruyucular olarak bilinen sıvı geçiren alezler yatak konforu sağlamakla birlikte özellikle terleme sorunu olan kişiler tarafından yatak konforu için kullanılır.

Alez kullanmalı mıdır?

Alez kullanımı sayesinde uzun seneler  yüksek fiyatlara satılan yataklar koruma altına alınmış olur. Alezler, birkaç senede bir yenisiyle değiştirilmelidir. Uygun fiyatlara değiştirerek satın aldığınız alezlerle yataklarınızı uzun seneler koruyabilirsiniz.

Alez Nasıl Yıkanmalıdır?

Yastık kılıfı/Alez çamaşır makinesinin deterjan gözüne fazla deterjan koymayın çünkü alezin bir yüzü muşamba olduğundan ötürü deterjan fazla köpürerek alezin yüzeyinde kaygan bir his bırakabilir. Alezlerin ayda 1 kez yıkanması yeterli olacaktır.Beyazlar ile yıkanabilir.

Alez Alırken Neye Dikkat Edilmelidir?

    1.Yatağınızı korumak için alınan alezleri alırken öncelikli olarak sıvı geçirmez alez mi yoksa sıvı geçiren yatak koruyucu mu tercih ettiğinizi bilmesiniz. Yazının üst kısmında alez ve yatak koruyucu arasındaki fark açıklanmıştır.

    2.Yatağınızın ölçüsüne uygun olarak satın almalısınız.

Alezler iki farklı kenarlara sahip olarak üretilmektedir.

Ped Modeli, dört köşesi lastikli ile yatağa tutturulan alezler ped olarak tanımlanmaktadır.

Fitted Alez Modeli, yatağı komple saran baza yüksekliğine (yatağınızın yüksekliği) uygun olarak yatağınızı saran alez modelidir.

Boyutlarına Göre Alez Çeşitleri

Bebek Alez  ; 60x120,70x130,70x140,80x130 ölçülerindeki yataklara uygun üretilir.

Tek Kişilik Alez ; 90x190,90x200,100x200,120x200

Çift Kişilik Alez ; 140X200,150X200,160X200,180X200,200X200

Hepsinerakip.com avantajları ile sizlere sunulan alez modellerimize göz atmayı unutmayın. 

Etiketler: alez,yatak koruyucu,sıvı geçirmez alez,hangi alez daha iyi,alez kaç derecede yıkanır,alez nasıl yıkanır
Şubat 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı